Vogelfestival in Oostvaardersplassen

Lelystad - Voor vogel- en natuurliefhebbers is er zondag 16 september van alles te beleven op het jaarlijkse Vogelfestival in de Oostvaardersplassen. Ook voor kinderen zijn er volop leuke activiteiten. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Lezingen over vogels

Het Vogelfestival is de plek voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo leren aanwezigen tijdens diverse lezingen alles over vogels en hoe ze deze het beste kunnen fotograferen met een telescoop (digiscoping).

Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Er worden ook vogels geringd. Lokale verenigingen als Landschapsbeheer Flevoland en Vogelwacht Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen van alles vertellen over de natuur in Flevoland. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Excursies

Er zijn deze dag verder (wandel)excursies in de Oostvaardersplassen en ook kunnen de vogelkijkhutten worden bezocht.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Wie durft mag van het dak van een Landrover afspringen aan een kabelbaan en over een sloot te klimmen. Kinderen kunnen vogelkastjes maken en slakken van klei? In een voelboom kunnen ze raden wat er zoal te vinden is in de natuur. In het sporenspel kan geraden worden welke sporen dieren hebben achtergelaten.

Buitencentrum geopend

Uiteraard is het buitencentrum geopend. De medewerkers vertellen graag meer over het bekende natuurgebied de Oostvaardersplassen. In het restaurant is er de mogelijkheid voor een lunch of kop koffie met iets erbij.

Bij verschillende stands wordt informatie gegeven over diverse producten en ervaringen. Voor wie graag fotografeert of gebruik maakt van een verrekijker, geïnteresseerd is in de natuur of een kijkje wil nemen in de Oostvaardersplassen, is het vogelfestival een geschikt evenement.

Lunch of koffie

Bij de aanwezige horeca kunnen bezoekers genieten van een lunch of kopje koffie. Het festival is vrij toegankelijk. Voor sommige activiteiten en excursies wordt een bijdrage gevraagd.

Kijk hier voor meer informatie over het Vogelfestival.