Veertiende Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad

Lelystad - In Lelystad wordt zaterdag 1 september de veertiende Nationale Stadsdichtersdag gehouden. Officieel door colleges benoemde stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen komen naar Lelystad om ’s middags in huiselijke kring en ’s avonds in het Agora Theater hun gedichten voor te dragen.

Stadsdichtersbundel

Ruim veertig Stadsdichters zijn aanwezig. Net als in voorgaande jaren wordt een dichtbundel van Nederlandse en Vlaamse Stadsdichters gepresenteerd. Deze Stadsdichtersbundel 2018, uitgegeven door uitgeverij Kontrast in Oosterbeek, mag beslist bijzonder worden genoemd. In deze uitgave zit ook een door een deskundige jury samengestelde selectie van deelnemers aan de door de stichting Poëtikos, organisator van de Nationale Stadsdichtersdag, in samenwerking met uitgeverij Kontrast georganiseerde Stadsgedichtenwedstrijd 2018.

Officiële opening

De officiële opening wordt omstreeks 12.30 uur in het Agora Theater in Lelystad verricht door de Lelystadse wethouder Peter Schot. Hij neemt ook het eerste exemplaar van de Stadsdichtersbundel 2018 in ontvangst. Het avondprogramma, dat muzikaal wordt ondersteund door pianist Bart Spruit, begint om 19.30 uur in het Agora Theater in Lelystad en wordt gepresenteerd door Gerard Beense, voormalig Stadsdichter van Lelystad en Felix Guérain, dé rechtbanktekenaar van Nederland.

Winnaars

Tijdens dit programma worden de winnaars bekend gemaakt van de Stadsgedichtenwedstrijd 2018. Kaarten voor het bijwonen van het avondprogramma zijn aan de kassa van het theater verkrijgbaar.