Etmaal skeeleren voor KiKa

Biddinghuizen - Alweer voor de vijftiende keer wordt vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september bij Flevonice in Biddinghuizen 24KiKa gehouden, een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren.

Estafettevorm

De opbrengst wordt geschonken aan de Stichting KiKa. Teams skaten en skeeleren vierentwintig uur lang in estafettevorm. Dat is hard werken, weinig slapen, veel gezelligheid, en allemaal voor één goed doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Voor deze editie is de ambitie om € 100.000,- op te halen voor KiKa.

Ludieke opening

24KiKa wordt vrijdag 31 augustus om 14.15 uur op ludieke wijze geopend. De entree is gratis. Naast de feestelijke opening zijn toeschouwers en bezoekers de volledige 24 uur welkom om het evenement te bezoeken en deelnemers aan te moedigen. Zo is er een ‘snelle rijders ronde’ waarbij onder anderen deelnemers uit het Nationaal Nederlands Skeelerteam meerijden, en ’het foute uur’ waarbij deelnemers verkleed de baan op gaan. De hele 24 uur is er volop muziek, een live speaker, een skatevillage met hapjes, drankjes en andere festiviteiten.

Sponsorgeld

Teams kunnen uit maximaal zes personen bestaan. De deelnemers zamelen sponsorgeld in door de verkoop van ‘24KiKa-loten’of door eigen ludieke sponsoracties. Deelname staat open voor kinderen en volwassenen, voor beginnelingen en ervaren sporters. Teambuilding, prestatie en sport gaan hand in hand.