Bataviahaven vijf dagen Walhalla voor watersportliefhebbers

Lelystad - De 35e editie van de HISWA te water vindt dit jaar plaats in Lelystad. De Bataviahaven wordt van 5 tot en met 9 september omgetoverd tot het Walhalla voor iedere watersportliefhebber.

Naast een breed aanbod aan nieuwe boten en watersportgerelateerde producten worden bezoekers getrakteerd op een rijk gevuld activiteitenprogramma.

Directeur Arjen Rahusen: 'De Bataviahaven leent zich uitstekend voor ons watersportevenement. Vooral de nieuwe mogelijkheden om proefvaarten te kunnen aanbieden, de parkeermogelijkheden en de directe ligging aan het Markermeer werden bij de exposanten goed ontvangen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we deze eerste editie in Lelystad al meer exposanten mogen verwelkomen dan afgelopen jaar in Amsterdam'.

Een knallende opening

Op woensdag 5 september opent de HISWA te water met een knal. Om 12.00 uur opent burgemeester Ina Adema, samen met Volvo Ocean-zeilster en Olympiër Annemieke Bes, de beurs door een kanon af te vuren dat ter beschikking is gesteld door het naastgelegen Batavialand Museum.

De HISWA te water is geopend van woensdag 5 tot en met zondag 9 september van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdagavond is er een avondopening tot 20.00 uur.

Tachtig primeurs

Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan nieuwe 270 boten, waaronder 80 primeurs. Van sloep tot motorjacht, van Daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt van de Bataviahaven. Liefhebbers van motorjachten kunnen wegdromen bij merken als Wajer Yachts, Linssen yachts en Steeler Yachts. Zeilliefhebbers kunnen genieten bij merken als Scandinavia Yachts, Azuree Yachts, J/Boats en X-Yachts. Sloep- en tendervaarders vinden wat zij zoeken bij merken als Isloep, Admirals Tender, Chriscraft en Cooper Yachts. Watersporters die het eens over een ander boeg willen gooien kunnen zich laten inspireren bij de “House Boat Village” waar merken als Gielissen Shipyard, La Mare en Europarcs deze opkomende vorm van watersport vertegenwoordigen.

Proefvaren op het Markermeer

Vanuit iedere positie en elk terras op de Arena-vormige kade is er perfect zicht op het aanbod in de haven en de activiteiten die er plaatsvinden. Nieuw dit jaar is het proefvaren, dat dankzij de nieuwe locatie aan het Markermeer mogelijk is. Diverse exposanten bieden deze mogelijkheid.

Bezoekers die meer van actie houden kunnen deelnemen aan de clinics snelvaren van Motorboot Magazine, uitvaren met de KNRM of manoeuvreren op de motor met de Zeezeilers.

Optimist On Tour

Uiteraard zal een van de vaste activiteiten, de Optimist On Tour, ook dit jaar niet ontbreken. Hier kunnen de allerjongsten kennismaken met zeilen, suppen en kanovaren. Meer gevorderde zeilers kunnen zich aanmelden voor de “Next Step” trainingen van zeilschool Pean of zelfs match racen met Tirions van Sail-a-way. Voor wie dit niet extreem genoeg is, die kan zich aanmelden bij het team van Armin Strom voor een onvergetelijke ervaring op hun GC32 catamaran. Deze volledig uit carbon opgetrokken catamaran is uitgerust met draagvleugels en behaalt met gemak 30 knopen per uur.

Bezoekers die niet perse het water op willen kunnen op de kade genieten van de gezellige terrassen, deelnemen aan leuke workshops, luisteren naar de mooie verhalen, lezingen bijwonen of genieten van heerlijke muziek bij het “Theater aan het water”.

Ga voor meer informatie naar: www.hiswatewater.nl