Meerpaaldagen: volle tent geniet van Suit Up! en Waylon (foto's)

Dronten - De eerste avond van de Meerpaaldagen in Dronten is, ondanks de dreigende weersvoorspellingen, succesvol verlopen. Dat meldt de organisatie.

Als opener betrad DJ Jarno om acht uur de bühne. De sfeermaker mocht later op de avond nogmaals terugkeren en liet zien waar hij goed in is: het publiek meenemen. De tent zwaaide van links naar rechts voor de dj, het enthousiasme hing bijna tastbaar in de lucht. 

'Van Dronten, voor Dronten'

De Dronter coverband Suit Up! maakte de afgelopen maanden enthousiast reclame voor hun optreden op de Meerpaaldagen. Datzelfde enthousiasme was dan ook aan alles terug te zien in de act van de zes mannen. De heren betraden het podium in nieuwe pakken, met korte pijpen, zodat ook de vochtige hitte ze niet zou kunnen stoppen. Het zal ongetwijfeld een combinatie zijn geweest van de korte pijpen, de volle tent en de ijzersterke covers, maar de band blies de tent uit zijn grondvesten. Gelukkig niet letterlijk, maar de gehele feesttent waande zich tijdens de act in een wereld van stropdassen en tijdloze hits. Suit Up! was donderdagavond, zoals ze zelf al zeiden in een interview op Meerpaaldagen.nl, 'Van Dronten, voor Dronten'.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Topmuzikant Waylon sluit af

Om de avond af te sluiten werd het publiek in Dronten getrakteerd op niemand minder dan Waylon. De Hollandse enclave van het Songfestival, wat eerder dit jaar plaats vond, steeg haast boven het podium uit met een uitzonderlijk staaltje muziek. Met een klein leger aan hits, van zijn nieuwe album ‘The World Can Wait’ presenteerde de Apeldoornse rasartiest meer dan een uur aan hits voor een volle tent op het meerpaalplein. De stem, de muziek, het publiek, Dronten sloot de donderdag af met een heuse topmuzikant.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Vooruitblik op de vrijdag

Vrijdag gaan ook de activiteiten van start. De vertrouwde braderie begon al om 10.00 uur. Verder worden de bezoekers verwend in het Beauty- en Lifestylecafé en kunnen ze hun energie kwijt op de stormbaan. Voor de mensen met de meeste levenservaring is er vanaf 14.30 uur de senioren middag, met Mark Doldersum en The Wieners.

Vrijdagavond staat er weer een prachtige line-up op de planning. Stef Ekkel, Baby Blue, Mark Doldersum, Abba Fever en niemand minder dan Paul de Munnik treden ’s avonds aan om de feesttent wederom plat te spelen.

Het feest gaat door tot en met zaterdagavond. Bekijk hier het complete programma.