Eerste 24-uurs race bij Kartcentrum Lelystad

Lelystad - Kartcentrum Lelystad organiseert in het weekend van 22 en 23 september de allereerste 24-uur race van Nederland, de 'Dutch 24H'.

Ervaren en onervaren racefanaten en -liefhebbers verdeeld over 20 teams in twee klassen kunnen hier terecht voor een weekend lang kartplezier en wedstrijd rijden. De 24-uurs race gaat om 16.00 uur van start. Kartcentrum Lelystad zorgt voor huurkarts. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de race.

De verwachting is dat de teams uit heel Nederland afkomstig zullen zijn. De 24-uurs race is geïnspireerd op de 24-uurs race van Le Mans, het populaire autorace weekend dat vorig maand in Frankrijk plaatsvond. Zo wordt er op het naastgelegen terrein een camping opgebouwd waar de deelnemers overnachten en ’s avonds kunnen genieten van een barbecue en muziek.

Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Lelystad en initiatiefnemer van de Dutch 24H race, verheugt zich nu al: 'De Dutch 24H race is het eerste grote kartfestijn van Nederland. Bijzonder om straks jong en oud te zien genieten van de kartsfeer. Dit wordt het belangrijkste kartevent van het jaar. Le Mans komt naar Lelystad!'

Kids Kart Cup

In het voorprogramma van de 24-uurs race racen kinderen met hun eigen kart. Zestig deelnemers in de leeftijd van 6 tot 16 jaar strijden dan om de Kids Kart Cup. Om 11.45 uur vindt er een rijdersparade plaats waarbij alle deelnemers van het evenement worden voorgesteld aan het publiek. Einde middag gaat om 16.00 uur de Dutch 24H race van start.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Kartcentrum Lelystad.