Zondag is de familiedag van LelyStart

Lelystad - Op de zondag van LelyStart wordt het weer volop genieten voor families. Er is die dag van alles te doen voor jong en oud.

Zo is er die dag het Lelyfestijn met bijzondere acts van straatartiesten, de kunstmarkt op Kunstgras bij Kubus en een klassiek concert en twee spannende films bij Agora Theater. 

Ook is er een pop-up vestiging van FlevoMeer Bibliotheek op het terrein bij Agora Theater, waar kinderen kunnen genieten van een vertelvoorstelling en een knutselactiviteit.

Kunstmarkt op Kunstgras

Kunstgras is inmiddels al jaren een fenomeen tijdens LelyStart. Zowel op zaterdag als op zondag is dit een plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van de kunstmarkt die Kubus jaarlijks realiseert in samenwerking met allerlei kunstenaars en De Batavia. Er is een podium met korte impressies van de Kubusmusicals, de popavonden en de meest recente choreografieën. De groep keramisten heeft zich dit jaar verzameld rondom RAKU stoken en vergeet ook vooral niet te proeven van de lekkere sapjes, pannenkoeken of Franse delicatessen.

Klassiek concert en films

Dit jaar mogen we ons ook verheugen op een prachtig klassiek concert van het Erasmus Trio bij Agora Theater. Hierover is de organisatie erg enthousiast, want klassiek ontbrak nog aan het festival. Voor de middag staan er weer twee films op het programma. In de Van Wijnen Zaal draait Stichting Filmtheater de Deense tekenfilm Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer. Daarin vinden Mika en Sebastian op een dag een fles in zee, met daarin een klein zaadje en een mysterieuze boodschap. In de Grote Zaal is de film De Wilde Stad te bewonderen, een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. Deze film verbindt spannende gescripte scènes met verrassende documentaire beelden van de stedelijke omgeving. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland-Natuur in de Delta.

Bijzondere acts tijdens Lelyfestijn

Tijdens het Lelyfestijn is er ook op straat van alles te beleven met de originele acts van de straatartiesten. ADH2 is een duo dat een flinke dosis humor en onnavolgbare mentale magie afwisselt met prachtige illusies. Het mobiele steltentheater Naranja won zelfs de eerste prijs op de grote internationale Kulturbörse in Freiburg (Duitsland) als ‘walking act’ met hun originele sinaasappelact. Bezoekers mogen allemaal op de bladzijden van De Wandelende Boeken schrijven. Opi Bench zal voor heel wat opschudding zorgen met zijn interactieve, zwevende, levende standbeeld met “opa’s bankje” waarbij het lijkt alsof hij aan een paar ballonnen boven een bankje zweeft! Ballonkunstenaar Norbert zal tijdens zijn act Balloonconcepts samen met iedereen die mee wil doen een groot object maken van ballonnen. De Toeterman ten slotte is een originele, komische, muzikale performance met 22 chromatisch verschillend gestemde toeters, nauwkeurig binnen “knijpbereik” bevestigd op een overall. Kortom: genoeg redenen om tijdens de zondag van LelySTART de straat op te gaan!

Vertelvoorstelling Een Huis voor Harry

FlevoMeer Bibliotheek wijkt dit jaar uit richting het hoofdterrein. In de openlucht bij de Agora is daar een vertelvoorstelling te bewonderen! Deze voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019, Een Huis voor Harry van Leo Timmers. Tijdens de voorstelling wordt het onderwerp wonen echter breder uitgelicht; wat voor huizen zijn er eigenlijk allemaal en in wat voor huis wonen de kinderen zelf? De voorstelling wordt twee keer gespeeld en beide keren is er voorafgaand aan de voorstelling een knutselactiviteit die aansluit bij de voorsteling.

LelyStart vindt plaats in het weekend van 14, 15 en 16 september. De toegang is gratis.