Meerpaalplein krijgt nieuwe verlichting voor de donkere dagen

Dronten – Voorlopig is het nog zomer, zeker tot en met Lowlands, maar uiteindelijk komen de donkere dagen er ook weer aan. De gemeente Dronten wil daarom, vooruitlopend daarop, werken aan een plan om een nieuw licht te werpen op het Meerpaalplein. Daarbij wordt de hulp gevraagd van inwoners.

Met de nieuwe verlichting wil de gemeente de uitstraling van het Meerpaalplein nog verder verbeteren. ‘Mooie sfeervolle verlichting draagt bij aan een prettige beleving op het plein,’ meent wethouder Jaap Oosterveld. 

Creatieve uitdaging

Een onderdeel van de nieuwe verlichting is het projecteren van afbeeldingen of motieven op de bestrating van het plein met een lichtprojector. Daarbij hoopt de gemeente dat inwoners van Dronten en winkeliers in het centrum willen meedenken over welke afbeeldingen of motieven dat moeten zijn. ‘Na de Meerpaaldagen, in de eerste week van september, zullen we informatieborden plaatsen bij het plein waarin we inwoners oproepen mee te denken en hun creativiteit in te zetten voor de verdere uitwerking van deze grondprojecties,’ zegt wethouder Jaap Oosterveld. ‘Inwoners worden uitgedaagd zelf een ontwerp aan te dragen. Voor het meest aansprekende idee is er een leuke beloning.’

Geld is er al

De nieuwe verlichting mag zo’n 80.000 euro gaan kosten. Dat geld is er al: een deel komt nog uit het budget voor de herinrichting van het Meerpaalplein, een ander deel  komt uit de vervangingsreserve die is gevormd voor de oude verlichting.