Boerderijenboek Noordoostpolder regelrechte bestseller

Emmeloord - Van het Boerderijenboek Noordoostpolder dat 20 november verschijnt zijn inmiddels al 13.000 exemplaren via voorinschrijving besteld.

Daarmee is het een regelrechte bestseller. Boerderijenboek Noordoostpolder is opgedeeld in elf delen, verdeeld over elf dorpen. Alle boerderijen en tuinbouwbedrijven, die na de drooglegging zijn uitgegeven, worden uitvoerig beschreven in het document. Niet alleen de werkzaamheden op het bedrijf worden genoemd, maar ook over de families die er sinds het ontstaan van de polder hebben gewoond wordt verteld met daarbij leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Ook wordt de sociaal-economische ontwikkeling van de dorpen uit de doeken gedaan.

Twee jaar aan gewerkt

Het Boerderijenboek Noordoostpolder is een megaproductie waar twee jaar aan gewerkt is en waaraan meer dan 400 vrijwilligers meegewerkt hebben. Het idee ontstond rond de 75e verjaardag van de Noordoostpolder.

Vrije verkoop

In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland verschenen jaren geleden al boeken over de bewoners en hun boerderijen. Wie de voorinschrijving gemist heeft (deze sloot 15 juli) kan ook in de vrije verkoop nog boeken kopen. Al wordt de oplage beperkt en de prijs is veel hoger. Alle elf delen van het boek kosten via voorinschrijving samen 150 euro.