Het Mozaïek neemt afscheid van directeur Wilma van Harten

Lelystad - De ouders, leerlingen en leerkrachten van basisschool Het Mozaïek in de Kempenaar in Lelystad namen maandag afscheid van hun directeur, Wilma van Harten.

Na een periode van zeven jaar als directeur van Het Mozaïek gaat Van Harten werken aan Windesheim Flevoland, bij het lectoraat van Hanno van Keulen; leiderschap in Onderwijs en Opvoeding.

Haar afscheidscadeau bestond uit een voorstelling van Plan B 'Buurman in de natuur'. Alle kinderen van Integraal Kind Centrum Het Mozaïek waren uitgenodigd, de peuters met hun leidsters tot en met de leerlingen uit unit 4 met hun leerkracht (groep 6 tot en met 8). Er werd veel gelachen, maar het was een voorstelling met ook een serieuze boodschap: 'Wees zuinig op de natuur'.

Elly van Wageningen, als wethouder naast de portefeuille Onderwijs ook verantwoordelijk voor de portefeuille Zinvol en bewust leven, prees Van Harten voor haar belangrijke bijdrage aan het onderwijs in Lelystad en benadrukte nog eens hoe belangrijk het is goed te zorgen voor onze aarde: we hebben er immers maar één.

Vervolgens werden alle aanwezigen getrakteerd op een heerlijk ijsje van Billy’s. Een welkome traktatie op deze zonovergoten dag. Van Harten sprak haar vertrouwen uit in het team van Het Mozaïek, waar zij zeven jaar lang prettig mee heeft gewerkt en dat nu het stokje van haar overneemt.