Definitief 20 jaar cel voor moord op Tessa van Bokhorst

Emmeloord - De Hoge Raad heeft Urker Van S. veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de moord op de Swifterbantse Tessa van Bokhorst.

Van S. werd vorig jaar door het gerechtshof in Leeuwarden al veroordeeld tot die celstraf, waarop hij naar de Hoge Raad stapte. Aldaar werd geconcludeerd dat het gerechtshof geen fouten heeft gemaakt en dat de zaak zodoende niet opnieuw behandeld wordt. 

Tessa (18) werd op 19 oktober 2014 dood aangetroffen in een uitgebrand vakantiehuisje op camping Het Bosbad in Emmeloord. Zij was met een steen op haar hoofd geslagen, waarna het chalet in brand werd gestoken.

In 2015 werd Van S. veroordeeld tot acht jaar cel. Destijds oordeelde de rechtbank dat de Urker alleen verantwoordelijk was voor poging tot doodslag. Het werd bewezen geacht dat Van S. met de steen had geslagen, maar niet dat hij vervolgens het chalet in brand stak. Daarop ging de dader in hoger beroep, het OM deed dat eveneens. Er was namelijk achttien jaar cel geëist voor moord en brandstichting.

Het gerechtshof in Leeuwarden concludeerde vervolgens dat Van S. verantwoordelijk was voor de brand, die op drie plekken bleek te zijn aangestoken. Het hof oordeelde dat er sprake was van voorbedachten rade en dus moord. Daarop werd Van S. veroordeeld tot twintig jaar cel. Met de uitspraak van de Hoge Raad gaat Van S. definitief twintig jaar de cel in.