Bedrijventerrein Flevopoort 1+2 is omgedoopt tot Zuiderpark

Lelystad - De verkeersborden zijn aangebracht en verwijzen naar de nieuwe naam. Wat voorheen bedrijvenpark Flevopoort 1+2 was, heet nu Zuiderpark.

De naamswijziging is gedaan op verzoek van de daar gevestigde ondernemers. Wethouder economische zaken Janneke Sparreboom vierde met een vertegenwoordiging van de ondernemers op Zuiderpark dat het bedrijvenpark zich nu zichtbaar onderscheidt en daarmee ook beter vindbaar is.  

Opzet zorgde voor verwarring

De opzet van het bedrijvenpark Flevopoort in clusters, opgedeeld in een noordelijk deel (clusters 4+5) en een zuidelijk deel (clusters 1+2), gescheiden door de Lage Vaart, zorgde voor verwarring. Het bedrijventerrein ligt pal naast de A6, richting A6. Een opvallende zichtlocatie die als ‘unique selling point’ zorgt voor de nodige klantenkring uit de gehele regio. ‘Maar die klanten hadden regelmatig moeite ons te vinden,’ aldus Floris Kruijsifix, namens de Zuiderpark-ondernemers.  Met de naamswijziging en de daaruit voortvloeiende duidelijke bewegwijzering wordt die vindbaarheid een stuk beter.

Profijt van economische ontwikkeling

Voor de naam Zuiderpark is gekozen, omdat dat goed aansluit bij de namen van andere bedrijventerreinen: Oostervaart en Noordersluis. De Zuiderpark-ondernemers denken de komende periode te profiteren van de voorspoedige economische ontwikkeling die Lelystad doormaakt, onder andere vanwege de uitbreiding van de luchthaven. Zo verbetert de bereikbaarheid van Lelystad de komende jaren enorm door verbreding van de A6, de aanleg van een derde afslag en de aansluiting daarvan op de Anthony Fokkerweg richting Lelystad Airport. 

Het doortrekken van de Poseidonweg naar de A6, zodat Zuiderpark daarmee een rechtstreekse aansluiting op de A6 krijgt en zo ook aan die kant ontsloten wordt, is een grote wens van de ondernemers. Als wethouder economische zaken ziet Sparreboom het belang ervan. ‘Voor  de economie van Lelystad en van Zuiderpark in het bijzonder zou die aansluiting een belangrijke stap voorwaarts zijn. We zijn volop bezig de mogelijkheden van aanleg en de financiering ervan in kaart te brengen.’