Weer zorgt voor extra dimensie bij try-out 'Zilte Zee, Zoete Dromen' (fotoreportage)

Lelystad - De woeste wolkenluchten, de harde wind en het wuivende riet langs de Zilverparkvijver zorgden donderdagavond voor een extra dimensie bij de try-out van 'Zilte Zee, Zoete Dromen' in het Lelystadse Zilverpark.

Officieel had de voorstelling afgelast moeten worden, maar de producent wilde het bijna 1100-koppig publiek niet teleurstellen. Met veel improvisatie kon toch nog de hele voorstelling worden gespeeld.

Het publiek op de kade had zich warm gekleed om van het theaterspektakel op de pontons in de vijver te kunnen genieten. Het 'woeste' weer paste wel bij het verhaal over de inpoldering, de stoere pioniers op het Werkeiland en het ontstaan van Lelystad.

De unieke show met zang, dans en theater werd opgevoerd door bekende en onbekende talenten uit Lelystad. De voorstelling begint bij het ontstaan van Lelystad op het Werkeiland en gaat door tot en met de uitbreiding van Lelystad Airport.

Burgemeester Ina Adema vond het een mooie voorstelling. 'Met onder anderen Cornelis Lely die van zijn sokkel was gekomen om ons te vertellen over de geschiedenis. Zelfs de record raadsvergadering van 2 minuten van burgemeester Hans Gruijters werd verbeeld'.

De burgemeester vond het wel heel koud. 'Dus wie nog gaat en de temperatuur blijft gelijk: warme kleren aan'.

De voorstellingen van vrijdag (première) en zaterdag zijn inmiddels uitverkocht.