Burgemeester Aat de Jonge kondigt afscheid aan

Dronten - Burgemeester Aat de Jonge van Dronten kondigde donderdagavond zijn afscheid aan. Hij heeft de gemeenteraad laten weten dat hij koning Willem-Alexander heeft verzocht hem ontslag te verlenen met ingang van 1 november 2018.

'Ik kan terugzien op ruim 30 jaar burgemeesterschap in vijf verschillende gemeenten. Daarmee kwam een jongensdroom uit. De laatste 14 jaar heb ik met buitengewoon plezier gewerkt in Dronten. Samen met heel veel inwoners, organisaties, ondernemers, gemeenteraad, wethouders en medewerkers heeft Dronten zich ontwikkeld tot een sterke gemeente met een duidelijk profiel'.

De Jonge zegt iedereen veel dank verschuldigd te zijn voor de kansen, die hem zijn geboden. "Dronten geeft je de ruimte”: dat heb ik heel persoonlijk mogen ervaren'.

Burgemeester vanaf zijn 33e

Aat de Jonge (Leiden, 1953) werd in 1981 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Op zijn 33e begon zijn burgemeestersloopbaan in de gemeente Nieuwleusen (1986-1992). Aansluitend werd hij burgemeester van Houten. In 2002 werd De Jonge waarnemend burgemeester van Maarn en Woudenberg. Het waarnemen in Woudenberg werd een ‘vast’ burgemeesterschap.

Derde ambtstermijn

In 2004 volgde Aat de Jonge Toine Gresel op als burgemeester van de gemeente Dronten. In Dronten werd De Jonge in 2016 door de gemeenteraad benoemd voor zijn derde ambtstermijn.