Matrose duikt in de Zuiderzeewet

Dronten - Honderd man in een theatervoorstelling over honderd jaar Zuiderzeewet. Dat brengt theatergroep Matrose vrijdag 15 en zaterdag 16 juni in theater De Meerpaal in Dronten.

In de voorstelling duikt Matrose in de geschiedenis van Cornelis Lely en Eibert den Herder. Dit doet Matrose echter niet alleen. Zanggroep Akkoord, Divine Dance Center, kinderkoor Jong Leven, theatergroep Altobi en theatergroep Droog! vertellen samen met Matrose het verhaal van de totstandkoming van de Zuiderzeewet.

Matrose duikt in de Zuiderzeewet, de gloednieuwe en eerste grote zaalproductie van de theatergroep. In deze voorstelling vertelt het gezelschap op eigenzinnige wijze het klassieke verhaal van Cornelis Lely en Eibert den Herder. Beide kanten van de medaille worden belicht. Het gaat over Lely, die de woeste Zuiderzee wil temmen om het land te beschermen, maar ook over Den Herder, die optrad tegen de Afsluitdijk om zijn vissers te beschermen.

Om dit authentieke Flevolandse verhaal te vertellen werkt Matrose nauw samen met mensen uit de polder. In nauw overleg met het artistieke team werken Akkoord uit Dronten, Divine Dance Center uit Dronten, kinderkoor Jong Leven uit Biddinghuizen, theatergroep Altobi uit Biddinghuizen en theatergroep Droog! uit Lelystad ieder eigen fragmenten uit die allemaal iets essentieels toevoegen.

In samenwerking met dit lokaal talent brengt Matrose de geschiedenis van de Zuiderzeewet dwars door alle hoeken van de schouwburg. Het publiek wordt teruggebracht naar het water. Honderd spelers duiken honderd jaar terug in de tijd. Daar waar het allemaal begon voor Flevoland.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website van De Meerpaal.