Lelystads duo blijft investeren in unieke camping

Lelystad - Het maakt niet zoveel uit wát ze doen, zolang het maar met verbinden te maken heeft. Mensen op een originele manier bij elkaar brengen, dat is wat ze op een van Nederlands meest unieke campings het liefst doen. 'Enthousiaste gasten zeggen er zelfs hun buitenlandvakantie voor af'.

Een schot in de roos

Hoewel de ondernemende Piet Roskam en zijn vrouw totaal niet uit de recreatiebranche komen – ‘ik werkte onder andere als manager in de bouw en de zorg en mijn vrouw heeft haar eigen bedrijf in de kraamzorg’- raakten de twee met hun concept van boomhutten om in te overnachten een schot in de roos. Sinds twee jaar trekt camping Buytenplaets Suydersee in Lelystad al een gros aan nieuwe bezoekers aan, vanaf deze maand kunnen kinderharten en jongensdromen helemáál opgehaald worden. De camping introduceert namelijk een zogeheten zeecontainer-lodge, oftewel een omgebouwde zeecontainer met een megaterras waarin bezoekers heerlijk kunnen ontspannen en relaxen.

Carrièreswitch

Inmiddels komen de mensen uit alle delen van het land naar 'de Buytenplaets' toe om vakantie te vieren, maar dat is niet altijd zo geweest. In 2006 richtten Piet en zijn vrouw zwemschool Akwaak op. Die formule kreeg vanwege het landelijke succes wekelijks maar liefst 4000 kinderen op zwemles. Toch bleek dit succes zó groot, dat het stel het allemaal niet meer trok en de boel verkocht. ‘Ik zat thuis met een burn-out en vroeg me af of het niet eens tijd werd voor een switch. Soms moet je keuzes maken. Blijf je bij het oude en vertrouwde, óf ga je voor het onzekere pad en kies je voor datgene waar je energie van krijgt?’

Sprong in het diepe

Het duo koos voor het laatste en bewees daarmee dat groter niet altijd beter hoeft te zijn. Want ondanks dat hun unieke formule met camping Buytenplaets Suydersee sinds het eerste seizoen landelijk is aangeslagen, kiezen de twee ervoor om het klein te houden. Piet: 'Die fout toen bij de zwemschool maak ik niet meer. Ik heb ervan geleerd dat ik niet altijd maar méér en groter hoef. Ons concept is onder andere zo uniek omdat we het klein houden. In plaats van groter worden willen we juist investeren in méér unieke overnachtingsmogelijkheden, zodat mensen daar speciaal voor onze kant op komen’.

Hoge score

En dat die bezoekers naar Lelystad komen is een feit, want de unieke camping heeft al driedubbel zoveel bezoekers dan het eerste seizoen dat Piet en zijn vrouw de boel overnamen. ‘Je zou denken dat mensen op voorhand toch sneller geneigd zijn om voor een vakantiebestemming ergens op de Veluwe te kiezen of misschien meer in het Zuiden van het land, maar toch komen mensen inmiddels van heinde en verre naar onze camping. Er was zelfs een familie die hun vakantie naar Luxemburg had afgezegd, omdat ze zo enthousiast waren over ons concept. Daar doe je het voor, dat maakt die lange dagen en het non-stop 'aan staan' meer dan goed’.

Wie wil slapen in een zeecontainer of boomhut kan de website van camping Buytenplaets Suydersee bezoeken.