Bouwgroep Dijkstra Draisma en Optisport bouwen nieuw zwembad Overboord

Dronten - De nieuwbouw van zwembad Overboord in Dronten wordt aanbesteed aan Bouwgroep Dijkstra Draisma in combinatie met Optisport. De nieuwbouw en de exploitatie van het zwembad en van de overige binnensportvoorzieningen zijn een geheel in deze aanbesteding.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Optisport zal dus zowel de exploitatie van zwembad als van de binnensportvoorzieningen uitvoeren. Er waren drie marktpartijen die een inschrijving indienden die voldeed aan de vereisten. De keuze is gevallen op Bouwgroep Dijkstra Draisma en Optisport op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Nieuwe zwembad begin 2020 in gebruik

Uitgangspunt is nog steeds dat het nieuwe zwembad begin 2020 in gebruik kan worden genomen. Wethouder Ton van Amerongen: 'We vinden het enorm belangrijk dat er goede faciliteiten zijn voor sport en beweging in de gemeente. We zijn daarover goed in overleg geweest met onze inwoners. De realisatie van het zwembad is een mooie stap om aan deze ambitie inhoud te geven'.

Geen gasaansluiting

De door de raad vastgestelde duurzaamheidsmaatregelen zijn alle opgenomen in het bestek en door alle inschrijvers overgenomen. Bouwgroep Dijkstra Draisma/ Optisport is nog een stap verder gegaan in de inschrijving door een all electric plan in te dienen (dus geen gasaansluiting meer).

De procedure voor de aanpassing van het bestemmingsplan loopt, de overeenkomsten zullen worden ondertekend en de komende periode gaat de gemeente verder in gesprek met de verenigingen die gebruik maken van het zwembad in Dronten. De beide partijen worden voorgesteld en verenigingen kunnen meedenken over verfijning van de inrichting en over de planning.