Atleten AV Spirit vallen in de prijzen bij nationale Special Olympics

Winterswijk - Pim Ruisendaal, Machiel van Andel en Pepijn Scheepers presteerden afgelopen weekend goed op de nationale Special Olympics in Winterswijk. De atleten van AV Spirit uit Lelystad veroverden samen twee keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.

De Special Olympics 2018 zijn een nationale wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het trio uit Lelystad nam hier voor de eerste keer aan deel.

Pepijn Scheepers kwam uit op de 100 meter, de 200 meter en het verspringen. Machiel van Andel en Pim Ruisendaal kwamen uit op de 100 meter, de 200 meter en het kogelstoten. 

Het weekend in Winterswijk begon op de zaterdag met de divisioning wedstrijden. Een kwalificatie voor in welke categorie de atleet hoort uit te komen, zodat de atleten een gelijke strijd met elkaar aan gaan. Op zondag was de baan van AV Archeus het podium voor de medaillewedstrijden.

De drie mannen uit Lelystad wisten, ondanks de zenuwen en het warme weer, prachtige prestaties neer te zetten. Pim bemachtigde goud bij het kogelstoten, hij werd vijfde op de 100 meter en zesde op de 200 meter vanwege een blessure.

Machiel van Andel veroverde ook goud bij het kogelstoten en hij kreeg een zilveren medaille omgehangen bij zowel de 100 meter als de 200 meter. En Pepijn Scheepers sloot de rij met drie keer brons.