Slapen in een huisje van karton

Dronten - De gezamenlijke kerken en geloofsgemeenschappen in Dronten organiseerden afgelopen weekend het evenement Nacht Zonder Dak. Van vrijdag op zaterdag bracht een groep jongeren op het Meerpaalplein in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen de nacht door.

Een evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. ‘Nederlandse jongeren leven vaak in een ‘bubble’ van materiële voorspoed. Door mee te doen aan Nacht Zonder Dak kijken jongeren verder dan hun eigen wereld. Tieners merken dat ze, hoe jong ook, in actie kunnen komen tegen armoede en onrecht’, vertelt de organisatie.

De jongeren die meededen aan Nacht Zonder Dak lieten zich voor hun avontuurlijke nacht in hun eigen gemaakt huisje sponsoren. De opbrengst gaat naar straatjongerenprojecten van Tear, het daklozenproject Lelystad van het Leger des Heils en de Daklozenkrant.

‘Een warm bed en een dak boven je hoofd was voor de jongeren na deze nacht zeker niet meer vanzelfsprekend’, besluit de organisatie.