Detlef Le Grand verlengt contract bij AFC Ajax amateurs

Lelystad - Detlef Le Grand uit Lelystad heeft zijn contract bij de amateurs van AFC Ajax zaterdag-2 opnieuw met een jaar verlengd. Het wordt zijn vijfde seizoen.

De belangrijkste doelstellingen worden gehaald. Zo is het opleiden van jonge talentvolle voetballers de laatste drie seizoenen onder zijn leiding succesvol gebleken. Elf spelers hebben de stap kunnen maken naar de selectie van het eerste elftal, uitkomend in de zaterdag Hoofdklasse.

Gesprekken en videoanalyse

Detlef maakt daarbij gebruik van gesprekken waarbij spelers werken aan individuele doelstellingen en van videoanalyse om spelers te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Daarnaast is de doelstelling om kampioen te worden in de competitie en de beker te winnen. De afgelopen seizoenen werd er twee maal een kampioenschap behaald en om het Nederlands kampioenschap gestreden. Dat spelers daarna via Ajax de stap kunnen maken naar een Betaald Voetbal Organisatie komt omdat er regelmatig scouts op de sportpark De Toekomst wedstrijden van AFC Ajax amateurs bezoeken.

Talent uit Lelystad

Ook Lelystads talent presteert uitstekend bij de amateurs van AFC Ajax. De eerste talentvolle speler die Detlef uit het Lelystadse heeft overgehaald om voor Ajax uit te komen is Stanley Akoy. Hij heeft zich via het tweede tot vaste basisspeler en topscoorder bij het eerste ontwikkeld en maakt volgend seizoen de overstap naar Jong Cambuur.

Ook Ricardo Fransberg uit Lelystad heeft zich definitief als vaste waarde bewezen als scorende spits. In zijn eerste seizoen scoorde hij 25 doelpunten bij de beloften en momenteel scoort hij aan de lopende band bij de zaterdag 1. Zo wist Ricardo afgelopen zaterdag in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie tegen HSV Hoek twee maal te scoren.

Verder heeft verdediger Jake Wollgarten van SV Lelystad '67 de overstap kunnen maken naar het eerste. Komend seizoen komt ook Marthijn Knippenberg van SV Lelystad '67 de club uit Amsterdam versterken.

Promoveren naar hoogste amateurniveau

Detlef heeft zelf de ambitie om trainer te worden van de zaterdag 1 en beschikt over het juiste trainersdiploma. Promotie met AFC Ajax naar het hoogste amateurniveau - de landelijke tweede divisie - ziet hij als het ultieme doel. Alle elftallen spelen dan op het hoogste niveau. Zowel bij de mannen, de vrouwen, de jeugd en de amateurs.