Houtrib domineert bij regiokampioenschappen synchroonzwemmen

Zwolle - Met vier eerste plekken en twee derde plekken domineerden de meiden van De Houtrib uit Lelystad bij de regionale kampioenschappen synchroonzwemmen, deze vonden zaterdag 2 en zaterdag 9 juni plaats in Zwolle.

De Lelystadse meiden zwommen op beide dagen in bijna alle categorieën.

Bij de beginners was de aftrap voor Katie van Wijnen en Lidewij Boxsem voor hun aller eerste wedstrijd. Zij werden knap vijfde bij de duetten. Daaropvolgend wist Tamara Ruuls net niet het podium te bereiken. Bij de junioren kwam ze net te kort voor een derde plek. De groep van de junioren zwom met Sarah de Boer, Rianne Oudejans, Reggie Portier, Annet Meinert, Kim Lensen en Tamara Ruuls in een zware poule naar een zeer knappe vijfde plek.  Bij de age 1 categorie zwommen Renske Boxsem en Tamar Thuis naar een respectievelijke vijfde en zesde plek. Het duet van Renske van der Zee en Dorien Roodbol eindigde op een zevende plek in dezelfde categorie.
 
Op dag 2 was het de beurt aan de overgebleven categorieën. De Houtrib was bij categorie 2 de absolute favoriet. Lieve Faber was al de winnaar van de technische figurenreeks van 2017-2018, echter de grote verrassing was Jasmijn Zeeman. Jasmijn werd derde bij de technische figurenreeks, om vervolgens samen met Lotte Boxsem het goud te veroveren bij de duetten. Dit was net na de eerste plek van Lieve Faber bij de solisten. Als echte professionals zwommen dezelfde meiden samen met Nika de Vries en Linn Beekman naar het goud bij de groepen. Trainsters Sarah de Boer en Lisanne Boxsem waren uiteraard ontzettend trots op deze groep talentvolle meiden. Op alle onderdelen winnen in één categorie is echt een prestatie van wereldformaat.

Tot slot kwamen nog de meiden uit de age-2 groep van De Houtrib aan bod. De groep, bestaande uit Melissa Groeneveld, Devina Baank, Nyanda de Roos, Tamar Thuis, Renske Boxsem, Nikita Weidenaar, Joëlle van Tol en Luciella Janse, had geen kans meer op een podiumplek, maar met een uitstekend uitgevoerd groepsnummer konden zij tevreden terugkijken op de eigen prestatie.

Tot slot was de beurt aan de solo van Annet Meinert. Annet had op papier nog zicht op een derde plek, maar nadat de concurrentie uitstekend had gezwommen leek deze heel ver weg. Echter na een geweldige uitvoering van haar eigen nummer bleek een verschil van 0,03 punt genoeg voor een 3e plek.
 
Als echte kers op de taart zwemmen Renske Boxsem, Tamar Thuis en Annet Meinert volgende week op het NK in Hoofddorp.