Stichting Wereldlichtjesdag Dronten zoekt sponsors voor monument overleden kind

Dronten - De Stichting Wereldlichtjesdag Dronten houdt dinsdag 12 juni een sponsorbijeenkomst om geld op te halen voor de realisatie van het monument voor het overleden kind.

Het afgelopen jaar is de stichting samen met een aantal bedrijven en de gemeente Dronten bezig geweest om dit monument te realiseren. De eerste contouren zijn inmiddels zichtbaar, er zijn drie elementen van cortenstaal geplaatst. Om ervoor te zorgen dat het monument er daadwerkelijk komt, zoekt de stichting extra sponsors.

Geïnteresseerden zijn welkom op dinsdag 12 juni, om 09.00 uur op de begraafplaats De Wissel in Dronten.

Sponsors

De bestuursleden van de Stichting Wereldlichtjesdag Dronten zijn ruim een jaar, samen met een aantal bedrijven en de gemeente Dronten, bezig om het monument te realiseren. Het is de bedoeling om het monument aan te bieden aan de families van overleden kinderen in de gemeente Dronten op de jaarlijkse herdenking, de tweede zondag in december.

Maar er is nog steeds geld nodig om het monument te realiseren. De bestuursleden vragen dan ook om een sponsoring. Kleine of grote bedragen, alles is welkom. 'Op deze manier zorgen we voor elkaar in de gemeente Dronten. We zorgen voor ouders die een kind hebben verloren, iets van dat grote verdriet te kunnen verzachten, wie helpt mee?', aldus de stichting.

Alle informatie over het monument en sponsoring staat op www.wereldlichtjesdagdronten.nl.

Ontwerp monument

Op de begraafplaats in Dronten staan sinds een paar weken drie grote elementen van cortenstaal. Tussen deze elementen wordt na de zomer het monument voor het overleden kind geplaatst: een granieten zuil waar ouders, broertjes en zusjes een overleden kind kunnen gedenken. Om deze zuil een plek te laten zijn waar iedereen op eigen wijze kan herdenken, kan dromen en kan liefhebben zijn er drie stalen elementen ontworpen die de zuil omarmen. De drie elementen stellen de drie-eenheid uit het christelijke geloof en staan ook symbool voor de vader, de moeder en het kind.