Het Wonder van Urk beleven

Urk - Het Wonder van Urk beleven. Dat kan vrijdag 15 en zaterdag 16 juni met de muziek- en theaterroute van het Centrum voor Amateurkunst Flevoland. Onder de noemer Passie voor Flevoland heeft dit centrum deze route uitgezet.

Het Wonder van Urk is een wandelroute door het historische centrum van Urk. De route voert langs historische locaties, om de ontwikkelingen van Urk - vanaf het moment dat de Zuiderzeewet werd uitgevaardigd tot nu - van heel dichtbij mee te maken.

Veerkrachtige gemeenschap

Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) en het Urker Visfoodfestival verleiden de bezoeker zich te laten verrassen door Urk en haar geschiedenis. Het verhaal wordt verteld met toneelspel, muziek, zang en dans van Urker bodem. Urk laat hiermee zien hoe veerkrachtig de gemeenschap is en hoe het de hindernissen die de Zuiderzeewet honderd jaar geleden opwierp, weet te overwinnen. En nu zelfs weet om te zetten in een ontdekkingstocht in de vorm van het Wonder van Urk. Uitvoerenden bij deze wandelroute zijn: toneelvereniging Urk op de Planken, Brassband Valerius, Gospelkoor By His Grace, Musical- en Dansafdeling Muziekschool Urk, Shantykoor Zuiderzeezangers en het Zeekadetkorps Urk.

Reserveren kan middels een mail naar wondervanurk@outlook.com met daarin naam, het aantal personen, de datum en het tijdstip waarvoor mensen willen reserveren. De duur van de wandeling is ongeveer negentig minuten. Het is raadzaam goede wandelschoenen aan te doen.

De route, met gids, vertrekt vanaf het Visfoodfestival aan de Dormakade. Het startpunt is bij de CAF-banners. De vertrektijden zijn als volgt: vrijdag: 17.30, 17.45, 18.00, 20.00, 20.15 en 20.30 uur; zaterdag: 14.00, 14.15, 14.30, 16.30, 16.45 en 17.00 uur.

Allereerste editie op Urk

Het betreft hier een productie van het Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF), die dankzij subsidie van de provincie Flevoland en de gemeente Urk tot stand kon komen. Dit is de allereerste editie op Urk van het project Passie voor Flevoland. Hierin maken Flevolandse amateurkunstgezelschappen op bijzondere plekken in de provincie theaterroutes sinds 2005. Passie voor Flevoland wordt in samenwerking met lokale partners georganiseerd. Zo zijn op Urk het gloednieuwe Urker VIS Food festival en de gemeente Urk onze partners.

Meer informatie over de route en het festival is te vinden op www.visfoodfestival.nl.