Nieuwe wethouders en raadsleden Lelystad worden 12 juni geïnstalleerd

Lelystad - De voorgedragen kandidaat-wethouders voor de gemeente Lelystad worden in de raadsvergadering van dinsdag 12 juni geïnstalleerd. Aansluitend worden drie nieuwe raadsleden beëdigd.

Het nieuwe college kent zes wethouders, één namens elke partij in de nieuwe coalitie. De beoogde wethouders zijn: Janneke Sparreboom-van der Spoel (VVD), Ed Rentenaar (InwonersPartij), Nelly den Os (PvdA), Elly van Wageningen (ChristenUnie), Peter Schot (D66) en John van den Heuvel (SP).

Eén fulltime wethouder

De VVD levert een fulltime wethouder. De wethouders namens de overige partijen krijgen een deeltijdaanstelling voor 0,8 fte, zodat het college in totaal dezelfde omvang behoudt als het vorige college.

Beëdiging drie nieuwe raadsleden

Drie van de voorgedragen wethouders (Janneke Sparreboom, Nelly den Os en Elly van Wageningen) zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gekozen in de raad. Direct na hun benoeming tot wethouder worden de volgende drie nieuwe raadsleden beëdigd die de vrijgevallen plaatsen in de gemeenteraad zullen innemen, te weten: Bart Schopman (VVD), Rob Ros (PvdA) en Jarno Volmer (ChristenUnie).

De installatie van de nieuwe wethouders en raadsleden wordt live uitgezonden via de website van de gemeenteraad.