Musicaldroom van Frederike wordt werkelijkheid

Lelystad - Een echte hoofdrol in een landelijke musical naast echte bekende musicalsterren. Komend weekend komt die droom uit voor 11-jarige Frederike van Oordt uit Lelystad.

In theater KAF in Almere staat zij in twee voorstellingen van de musical Nooit Gedacht Land; de eigen bewerking van het welbekende verhaal voor de eindvoorstelling van de RTL Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy. Alle leerlingen van alle vestigingen van deze musicalopleiding staan ieder jaar drie weekeinden lang op het podium naast professionele musicalsterren. 

Voor Frederike van Oordt is het dit jaar extra bijzonder want zij heeft één van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus naast onder anderen Lotte Verhoeven, Sander van der Poel en Jelle Zijlstra te zien in het theater.

Topclub

3,5 jaar geleden is Frederike gestart bij de RTL Telekids Musicalschool. Na een half jaar kwalificeerde zij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Alle leerlingen van de Topclubs mogen vervolgens auditie doen voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Voor Frederike was het raak: zij kreeg een hoofdrol: die van Bell, van het duo Tink en Bell, de feeën die de kinderen begeleiden op hun weg door Nooit Gedacht Land. ‘Deze rol bestaat naast spel, ook uit zang. Ik mocht samen met mijn maatje, dat Tink speelt, het lied inzingen in de studio en met de voorstelling gaan we het live zingen voor het publiek.’

De audities en daarna de repetities waren in Amsterdam. Frederike: 'Ik vind het geweldig om voor zo’n groot publiek op te treden! Dit wordt de vierde keer, maar omdat ik nu een hoofdrol heb is het toch anders dan normaal'.

Zingen, dansen en acteren 

Bij de RTL Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling komen in de totaalscenes maar liefst 170 kinderen gezamenlijk op het podium te staan met voor slechts een handvol kinderen een echte hoofdrol.

De RTL Telekids Musicalschool start in september weer met lessen en kinderen kunnen dan weer instromen bij de mini’s (5-6 jaar) de kidsclub (7-9 jaar) of bij de teens (10-14 jaar). Daarnaast organiseert de musicalschool door het jaar heen diverse auditiedagen om direct in te kunnen stromen in een Topclub.

Kijk hier voor meer informatie.