VVD draagt Jan de Reus voor als lijsttrekker provinciale verkiezingen

Lelystad - Het Regiobestuur van VVD Midden Nederland draagt Jan de Reus voor als de lijsttrekker voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Flevoland. Deze verkiezingen zijn op 20 maart 2019.

Jan de Reus is interim-manager, veelal op gebied van bedrijfsvoering/HRM met een brede passie voor Ruimtelijke Ordening. De Lelystedeling is al sinds 2011 lid van Provinciale Staten, mede als fractievoorzitter. Op 30 mei werd hij benoemd tot gedeputeerde, als opvolger van Jaap Lodders, die wethouder werd in Almere.

De Reus over zijn voordracht: 'Flevoland is een prachtige provincie. De afgelopen 7 jaren heb ik me met hart en ziel ingezet voor de provincie als fractievoorzitter. Daardoor heb ik me met alle dossiers mogen bezighouden. Als lijsttrekker de kar mogen trekken richting de verkiezingen zie ik als een mooie volgende stap. Ik kijk nu al uit naar een goede campagne met een sterk team en een krachtig programma. Ik ben er klaar voor'.

Regiovoorzitter Tjapko Poppens: 'Ik heb het volste vertrouwen dat Jan de Reus met zijn achtergrond en politieke ervaring de juiste persoon is om het VVD-lijsttrekkerschap in Flevoland te gaan vervullen'.

De komende weken kunnen netwerken in de partij tegenkandidaten stellen. Op 16 juli is de ledenvergadering van de VVD waar de nieuwe lijsttrekker wordt gekozen.