Een weekend lang uit je tent gaan

Bant - Traditiegetrouw staat het tweede weekend van juni in de gemeente Noordoostpolder in het teken van het kampeerfestival Uit-jeTent, een jaarlijks terugkerend meerdaags evenement met allerlei activiteiten op en rond de vier festivalterreinen.

Uit-jeTent speelt zich af op Schokland, in het Waterloopbos, in het Kuinderbos en bij recreatieplas Wellerwaard. In ieder gebied zijn er activiteiten op basis van een voor dat gebied vastgesteld thema. Voor Schokland is het thema ‘Bourgondisch’, voor het Waterloopbos ‘Buitengewoon Creatief’, voor het Kuinderbos ‘Natuur Actief’ en voor Recreatieplas Wellerwaard ‘Food’.

'Natuur Actief' in het Kuinderbos

Eén van de vier festivalterreinen is gelegen in het al genoemde Kuinderbos. Thema is hier ‘Natuur Actief’. Het weekend van 8 tot en met 11 juni is er volop activiteit rondom natuurkampeerterrein De Veenkuil. Het hele weekend zijn er leuke dingen te doen voor het hele gezin. Er zijn campinggasten, maar iedereen die het leuk vindt is welkom. Iedere avond is er een gezellig kampvuur. Vrijdagavond wordt begonnen om 19.30 uur met oud-Hollands bingo. Uiteraard is er ook kampvuurmuziek. Om 21.30 uur wordt een speurtocht gehouden waarbij gespeurd wordt naar vleermuizen.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Zaterdag zijn er volop activiteiten. Om 9.00 uur wordt begonnen met een speurtocht, waarbij kleine kinderen speuren naar waterdiertjes. Om 9.30 uur begint er in het Kuinderbos een schilderkunstwedstrijd. Om 11.00 uur kunnen liefhebbers vlotten bouwen. ‘s Middags wordt het programma om 13.00 uur vervolgd met een bolderwagenrit. Om 13.30 uur start een fietstocht en om 14.00 uur een vaartocht over de Kuinderplas.

Boerenbarbecue

Zaterdagavond is er een Boerenbarbecue. Uiteraard wordt ook het kampvuur weer aangestoken. Er is live muziek van een band die zorgt voor een ontspannen en vrolijke sfeer.

Dit jaar is er een proeverij van Hollandse speciaal bieren en sappen. Er zijn zeven Hollandse speciaal bieren om van te genieten tijdens de barbecue, waarvan er vijf in het arrangement zitten.

Zondagochtend is er een buitengewoon Bourgondisch bosontbijt met vers gerookte zalm. Gezellig samen met kampeerders en mensen uit de buurt, aan de mooi aangeklede tafels genieten van de warme broodjes, sappen, gekookte eieren en vers gerookte zalm. Een fijn buitenontbijt en een relaxed begin van de zondagmorgen. Voor de kleintjes is er om 11.30 uur waterkanon schieten.

Aanmelden voor de activiteiten kan via www.staatsbosbeheer.nl/kuinderbos onder het kopje ‘Activiteiten’.

Wie het gevoel wil hebben er even helemaal uit te zijn kan komen logeren in Noordoostpolder. In de buurt van het Natuur Actief-festival kan dat op de camping bij Eigen Wijze, Camping Craneburcht of Natuurkampeerterrein De Veenkuil. Overnachtingen kunnen gereserveerd worden via www.uit-jetent.nl.