Gedeputeerde Jaap Lodders (VVD) voorgedragen als wethouder in Almere

Lelystad - Jaap Lodders uit Zeewolde, oud-wethouder van Lelystad en op dit moment gedeputeerde van Flevoland, is namens de VVD voorgedragen als wethouder in de gemeente Almere.

'Een mooie nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb', reageert Lodders. 'Almere staat de komende jaren voor een aantal grote opgaven. Ik vind het een eer en een uitdaging om daar als wethouder mede vorm aan te mogen geven'.

'Zeven mooie jaren'

Lodders neemt, 'na zeven mooie jaren', afscheid als gedeputeerde van Flevoland. Daar werd hij eind maart opnieuw beëdigd als gedeputeerde na een bestuurscrisis in het college van Gedeputeerde Staten.

Van 1994 tot 2002 was de VVD'er Lodders lid van de gemeenteraad van Lelystad, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter. In de periode 2002-2009 was hij wethouder met als portefeuille onder andere economische zaken en verkeer en vervoer.

Jan de Reus beoogd opvolger van Lodders

De fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Flevoland, Jan de Reus, is door de VVD-statenfractie voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde. 'Jaap heeft een prachtige portefeuille, die ik met veel plezier en hopelijk net zo goed zal proberen in te vullen', reageert Jan de Reus op zijn voordracht.

Jan de Reus was van maart 1991 tot begin 2002 in Rotterdam lid van de deelraad Hillegersberg-Schiebroek, en daarbij vanaf maart 1994 tevens fractievoorzitter.
Sinds maart 2011 lid van Provinciale Staten in Flevoland en vanaf mei 2011 fractievoorzitter.

Mirjam Smeels-Zechner nieuwe fractievoorzitter

Vanwege het ontslag van De Reus als lid van Provinciale Staten heeft de VVD-fractie Mirjam Smeels-Zechner uit Almere als nieuwe fractievoorzitter gekozen. Zij was al plaatsvervangend fractievoorzitter, lid van de commissie Economie en voorzitter van de Commissie Bestuur. 

In haar eerdere politieke leven in Amsterdam was Mirjam raadslid en fractievoorzitter in stadsdeel De Baarsjes en vanaf 2002-2009 plaatsvervangend voorzitter van het Dagelijks Bestuur.