Regio Lelystad-Almere is runner-up als logistieke hotspot

Lelystad - De regio Lelystad-Almere is sterk gestegen op de ranglijst van logistieke hotspots. Een panel van 27 experts legde de 28 belangrijkste logistieke locaties langs een meetlat van 6 criteria. Daarmee steeg Lelystad met stip van plek 21 naar een verdienstelijke twaalfde plaats.

Sterke stijging

Sinds de start van de Logistieke Hotspot van het Jaar-verkiezing kwam de Flevolandse regio nog niet zo hoog.  De logistieke hotspot is niet langer ‘in wording’, maar vestigt zich tussen reeds gearriveerde logistieke centra als de regio West Brabant (nummer 1), Tilburg-Waalwijk (nummer 2) en Venlo-Venraij (nummer 3).

De sterke stijging op de ranglijst heeft Lelystad vooral te danken aan het besluit tot vestiging op Lelystad Airport Businesspark van ‘het mega-distributiecentrum van de Spaanse kledinggigant Inditex’. Daarmee en met de nabije luchthavenontwikkeling kwam Lelystad het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws.

Zes criteria

Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland hebben 27 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, de diverse regio’s aan de hand van een anonieme online enquête laten vergelijken op basis van zes criteria:

  • Beschikbaarheid van geschikt personeel
  • Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
  • Medewerking van overheid/gemeenten
  • Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
  • Aanwezigheid van goede infrastructuur
  • Bereikbaarheid van logistieke knooppunten

Huldiging in Lelystad

De organisatie van de jaarlijkse Summit Logistieke Hotspots vindt dinsdag 29 mei plaats in de Catalina Hangaar op Lelystad Airport Businesspark. Het is een bevestiging dat met de runner-up terdege rekening moet worden gehouden. Tijdens de summit worden de winnaars van de Logistieke Hotspot Verkiezing gehuldigd.