Auto slaat over de kop op de A6 en belandt in bermsloot

Almere - Een auto sloeg net voor middernacht van woensdag op donderdag over de kop op de A6 tussen Lelystad en Almere en belandde in de bermsloot in de middenberm. De bestuurder overleefde het ongeval wonderwel.

Toen de gealarmeerde politie ter plaatste arriveerde, zat de bestuurder een beetje beduusd op de vangrail. Zijn auto lag in een klein laagje water, dus het duikteam van de brandweer kon halverwege weer terug naar hun warme bedje.

De bestuurder verklaarde na een uitwijkmanoeuvre in de berm te zijn gereden, waarbij zijn auto uiteindelijk over de kop is geslagen en in de middenberm van de A6 terecht kwam. Hij had een engeltje op zijn schouder, te zien aan de uiteindelijke landingsplaats en positie van zijn auto. Hij kon de auto verlaten via het achterportier, het enige portier dat nog open kon.

De bestuurder moest nog wel mee naar het ziekenhuis voor controle.

Door drie mannen van Dover Verkeersmaatregelen, die toevallig voorbij reden, werd een veilige werkruimte gecreëerd door middel van een botsabsorber. De mannen waren eigenlijk onderweg naar huis, maar waren zo vriendelijk om in hun eigen tijd, zo lang als nodig was, de hulpdiensten te helpen.