Sportpaardenveiling beleeft 41e editie in Dronten

Dronten - Voor de 41e keer vindt komend weekend de Sportpaardenveiling Dronten plaats in de accommodatie van Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg 9. Afgelopen zes weken zijn de paarden van vier jaar en ouder onder leiding van Henk Frederiks getraind.

Een initiatief dat voorgaande jaren ook al zijn vruchten heeft afgeworpen. 'Op deze manier hebben we een goed beeld van de paarden en zijn er ideale mogelijkheden voor de klanten om de paarden te proberen', vertelt bestuurs- en selectiecommissielid Henk Frederiks. 'In totaal komen er zaterdag 28 paarden onder de hamer'.

Presentatie paarden 

Op donderdagavond 19 april begint het weekend met de presentatie van de paarden. Vanaf  19.30 uur worden alle paarden voorgesteld onder het zadel of los in de baan tijdens het vrijspringen en -bewegen. Zo krijgen potentiële kopers een goed beeld van de kwaliteitsvolle spring- en dressuurpaarden.

Showavond

Op vrijdagavond 20 april is er zoals elk jaar een interessante showavond. Dit jaar organiseert Veiling Dronten PaardenpraatTV On Tour Dronten, een gezellige avond voor de hele familie. Met dit jaar de bekende YouTube-sterren Britt Dekker en Esra de Ruiter.

Het programma bestaat uit:

  • Clinic door Britt Dekker & Esra de Ruiter van PaardenpraatTV
  • Meet & Greet PaardenpraatTV
  • Masterspringen onder leiding van Henk Frederiks
  • Demo voltige door de Flevoruiters

Veilingdag

Zaterdag 21 april start de veilingdag om 15.30 uur met de presentatie waarna om 19.00 uur de veiling van start gaat met een hengstenshow van hengstenhouderij Reinie Tewis. Hierna kan het bieden beginnen.

Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten 5 euro per stuk voor de vrijdagavond en 10 euro voor de zaterdag.

Kijk hier voor meer informatie.