De Tulpenroute Flevoland is los, nu de tulpen nog (foto's)

Biddinghuizen - Bij Bed & Breakfast De Kandelaar in Biddinghuizen is zaterdagmorgen de Tulpenroute Flevoland geopend. Hoewel nog lang niet alle tulpen bloeien, trokken de Flevolandse velden afgelopen weekend al veel bezoekers.

Tulpenroute Flevoland duurt tot en met 5 mei en wordt gehouden in het buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. ‘Komend weekend worden er veel activiteiten georganiseerd’, vertelt voorzitter Herman Vermeer.

‘Het doel van Tulpenroute Flevoland is om bezoekers uit binnen- en buitenland te laten genieten van de prachtige tulpenvelden en het bijzondere buitengebied. We verwachten dat de tulpen deze week volop tot bloei komen. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven krijgen we de komende dagen het warme weer waar we zo naar uit kijken’, zegt Vermeer enthousiast.

De tekst gaat verder na de foto]

 

Expositie over tulpenteelt

Zaterdag is bij De Kandelaar ook de expositie over de tulpenteelt geopend. Aan de hand van foto’s wordt uitleg gegeven over de teelt van tulpen. Uiteraard kan er ook een kijkje worden genomen bij de tulpen op het veld.

100 jaar Zuiderzeewet

Ook aan het thema van de Tulpenroute Flevoland - 100 jaar Zuiderzeewet - wordt aandacht besteed. Over dit onderwerp is een expositie te zien die is samengesteld door Lelystedeling Ed Voigt. Deze expositie gaat over Cornelis Lely, de Zuiderzeewerken en de inpoldering. Beide exposities duren tot 5 mei.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Bedrijven langs route openen deuren

Vele bedrijven en organisaties langs de routes openen volgend weekend hun deuren voor publiek. Ze zijn herkenbaar aan de wapperende vlaggen bij de oprit. Op zaterdag 21 april sluit Tulpenroute Flevoland aan op de Boer zoekt Burger dag in Zeewolde en de Open Winddag van Windplanblauw. In Swifterbant wordt een tulpenloop (5 en 10 km) gehouden in het Rivierduingebied.

Lunchen tussen de kalfjes

Daarnaast is het onder andere mogelijk om te lunchen tussen de kalfjes bij The Grow Company (Vleetweg 4, Biddinghuizen. HeliCentre (Emoeweg 12, Lelystad) verzorgt dagelijks van 9.00 tot 17.30 uur helikoptervluchten. Melkveebedrijf Zijlmans - van Dongen (Rietweg 50, Biddinghuizen) organiseert bij voldoende aanmeldingen op 20 april en 4 mei koeien of tulpen schilderen op locatie.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Foto's maken tussen de tulpen

Bij Zwaan Buitensport en Marieke Bloemen (Knooplaan 1, Dronten) kunnen mensen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 9.30 uur onder andere tussen de tulpen foto’s maken en natuurlijk survivallen voor jong en oud. Vleesbedrijf Jandlis Meat (Hondweg 16, Dronten) houdt op zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 16.00 uur en wanneer de tulpenvlag wappert een educatieve speurtocht langs de vleesveekoeien, mensen kunnen er koe melken en er is een kleine tentoonstelling over 50 jaar leven op de boerderij.

Tulpen plukken in Hanneke's Pluktuin

‘Foto’s maken van de prachtige bloemen mag… maar tussen de tulpen staan is verboden. Dit gaat ten koste van de bollen’, zegt Herman Vermeer. ‘Een mooie bos tulpen plukken? Breng een bezoekje aan Hanneke’s Pluktuin, te vinden aan de Ellerweg 18 in Biddinghuizen!’ De pluktuin is dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn er ongeveer 80.000 tulpenbollen geplant in 250 variaties. 

De verschillende routes en activiteiten zijn te vinden op de website van Tulpenroute Flevoland.