Deel geschonken hooi is geschikt voor grote grazers Oostvaardersplassen

Lelystad - Het hooi dat particulieren eerder aan de provincie Flevoland hebben aangeboden als voer voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen, blijkt van wisselende kwaliteit. Dit blijkt uit een analyse. Het geschikte hooi is maandag vanuit de opslaglocatie aangeleverd bij Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer voert op verzoek van de provincie de grote grazers bij en heeft daarvoor voldoende hooi van de juiste kwaliteit beschikbaar. Om er zeker van te zijn dat alleen geschikt hooi aan de dieren wordt gegeven, heeft de provincie opdracht gegeven aan een geaccrediteerd bureau om de aangeboden balen te bemonsteren. De monsters zijn vervolgens in een laboratorium geanalyseerd. De eerste resultaten zijn nu bekend. De verschillende partijen hooi blijken van wisselende kwaliteit.

Over twee weken is er meer duidelijkheid

Ongeveer een derde deel is geschikt als voer voor de grote grazers. Dat is nu vervoerd naar de locatie van Staatsbosbeheer bij de Oostvaardersplassen. Voor een aantal partijen is de voederwaarde nog niet volledig geanalyseerd. De provincie verwacht over uiterlijk twee weken duidelijkheid te hebben over het hooi dat nog nader onderzocht wordt. Het hooi dat dan ook geschikt blijkt, wordt weer aangeleverd bij Staatsbosbeheer.