Shoganai judoka Colin Dittmar wint brons op NK onder 15 jaar

Leek - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen judo onder 15 jaar heeft Colin Dittmar (-55 kg) van Shoganai Judo uit Dronten een bronzen medaille gewonnen. Clubgenoot Finn Raterink greep in dezelfde gewichtsklasse net mis en eindigde op de zevende plaats.

In de gewichtsklasse -55kg slaagde Colin Dittmar erin om de eerste drie wedstrijden te winnen met respectievelijk wazari, ippon en wazari. In de halve finale eindigde deze opmars en verloor Colin van de latere nummer twee, Tom Duyvenvoorden van Judo Yushi. De strijd om brons wist Colin naar zich toe te halen. Hij won deze wedstrijd van Thijs Hensens van Judoteam Veendam.

Voor de Kampioen District Oost Nederland, Finn Raterink (-55), pakte het anders uit. De eerste wedstrijd liet hij zich verrassen door Jens Orie van Lu-Gia-Jen uit Den Haag, waardoor hij in de herkansing zich moest terug knokken voor een podiumplaats. Dat ging voorspoedig met drie winst partijen, inclusief de revanche op Jens Orie die de kwartfinale verloor en zodoende in de herkansing terecht kwam. Het was Thijs Hensens die roet in het eten gooide en een strijd om brons tussen de clubgenoten Colin en Finnn wist te voorkomen. Finn Raterink eindigde hierdoor op de zevende plaats. 

Uitkomend voor regio Midden Nederland, veroverde Zoë van den Berg (-36kg) het brons. Na de eerste winstpartij, was Fleur Sinnema, de latere nummer 1 haar volgende  tegenstandster. In de herkansing was het echter Zoë die in vijf ongeslagen partijen haar doel bereikte en brons pakte.

Pepijn Braam (-50kg) verloor de eerste partij van een judoka van Theo Meijer Sport. In de herkansing wist Pepijn twee tegenstanders achter zich te laten, maar verloor, net als tijdens de District Kampioenschap in Markelo, van Thijmen Pereboom. Een negende plaats voor Pepijn.

In de -42 kg was Ralph Steijn winnaar van de eerste ronde, maar werd vervolgens door een judoka van Mahorokan naar de herkansing gestuurd, waar hij helaas werd uitgeschakeld.

De dames Naomi Hartemink (-36kg), Laura van Born (-48kg) en Noor van der Lingen (-63kg) hadden evenmin geluk en verloren zowel hun eerste partij als de herkansing.