Jongens en meisjes doen mee aan KNVB Schoolvoetbaltoernooi in Dronten

Dronten - De scholen uit de gemeente Dronten gaan op woensdag 11 april weer de strijd met elkaar aan tijdens het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Het evenement wordt georganiseerd door alle voetbalverenigingen uit de gemeente met ondersteuning van de buurtsportcoaches.

Dit jaar nemen zowel jongens- als meidenteams van groep 7 en groep 8 deel aan dit evenement. De winnende basisschool mag naar de regiofinale in Zwolle.

ASV Dronten is hoofdorganisator

Vanuit basisscholen en verenigingen kwam steeds vaker de roep om het toernooi weer terug op de kaart te brengen. ASV Dronten, Swift’64, REAAL Dronten en BAS nemen om het jaar de organisatie op zich. ASV Dronten is dit jaar de hoofdorganisator en verwelkomt alle deelnemende scholen vanaf 13.30 uur op het Burgemeester Dekker sportpark aan de Educalaan.

Extra prijs

De KNVB heeft voor dit initiatief nog een extra prijs voor de gemeente Dronten. Naast de eindwinnaar van het toernooi mag ook de beste school uit ieder dorp naar de regiofinale in Zwolle. Deze wordt gespeeld op woensdag 9 mei bij ZAC/Zwolsche Boys, waar de bekers voor de winnaars worden uitgereikt door een mystery guest. Met zes meisjesteams en zeven jongensteams is dit een prima begin van hopelijk een mooie traditie.