Christelijk Mannenkoor Lelystad geeft Paasconcert

Lelystad - Christelijke Mannenkoor Lelystad geeft zaterdag het jaarlijkse Paasconcert in kerkcentrum De Lichtbron in Lelystad.

Uitgevoerd wordt het Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’, geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Het ensemble uit het Groot Nationaal Strijkorkest met Barbara Kurmann als concertmeester en Wouter Harbers op de vleugel verzorgt de muzikale begeleiding. Lector is Henk Evink. Het geheel staat onder leiding van dirigent Bert Moll. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van De Lichtbron gaan om 19.15 uur open.

Jaarlijks wordt de beroemde Mattheuspassion overal in het land uitgevoerd. In kerken, kathedralen, muziekcentra en theaters wordt het meest bekende werk van Bach door veel mensen beluisterd en door veel zangers en muzikanten ten gehore gebracht. Een mooie traditie. In Lelystad is rond hetzelfde thema, nl. het lijden en sterven van Jezus, een soortgelijke traditie ontstaan. Niet met de uitvoering van de Mattheuspassion, maar met het Nederlandstalige Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde ongekend’.

In het eerste deel - ‘Lam Gods’ wordt de intocht in Jeruzalem, de gevangenneming en de terechtstelling van Jezus verteld. Tussendoor worden door een lector Bijbelpassages, voornamelijk uit het Marcusevangelie, gelezen. Anders dan bij de Mattheuspassion eindigt het oratorium niet bij het sterven van Jezus, maar wordt in deel 2 - ‘Christus is waarlijk opgestaan’ - de opstanding van Jezus bezongen. In het stuk is een aantal bekende Paasliederen verwerkt en bij enkele delen kan het publiek meezingen.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de Readshop in de Kroonpassage, evangelische boekhandel De Fakkel in het Lelycentre. Ook kunnen via de website van het koor www.chrmannenkoorlelystad.nl kaarten worden gereserveerd en telefonisch bij Jaap Rus (0320-243379).