Stichting Wereldlichtjesdag Dronten zoekt sponsoren

Dronten - Stichting Wereldlichtjesdag Dronten heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de plannen voor een monument voor het overleden kind op begraafplaats De Wissel in Dronten. Om dit monument te kunnen realiseren is de stichting op zoek naar sponsoren.

Het monument moet een plek worden waar mensen een overleden kind kunnen gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. Karin Hofstede, voorzitter van Stichting Wereldlichtjesdag Dronten: 'Diverse bedrijven uit Dronten hebben ieder hun expertise belangeloos ingezet om tot een uitvoerbaar plan te komen. Het moment is aangebroken om dit plan openbaar te maken en sponsoren te gaan werven. In december van dit jaar wordt voor de vijfde keer Wereldlichtjesdag Dronten gehouden. Het monument moet dan gereed zijn, zodat het een rol kan spelen in de herdenking'.

Drie elementen

Het monument bestaat uit een herdenkingssteen omgeven door drie elementen. Hofstede: 'De elementen vertegenwoordigen de symbolische waarde van het getal 3, waaronder Vader  – Moeder – Kind(eren). Elk element heeft zijn eigen vorm, hoogte en invulling. Tezamen horen zij bij elkaar'.

Op de website van Wereldlichtjesdag Dronten is een impressie te zien van hoe het monument er moet komen uit te zien. Ook het plan voor de beplanting rondom het monument staat op deze website.

Meer geld nodig

Ondanks de sponsoring van de bedrijven die enorm hebben geholpen in het afgelopen jaar is er nog meer geld nodig om het monument te realiseren. Daarom zoekt de stichting sponsoren. Zowel bedrijven als particulieren kunnen een bijdrage leveren.

Bedrijven die hun naam willen verbinden aan dit initiatief of particulieren die een donatie willen overmaken voor de realisatie van het monument kunnen hier alle gegevens vinden.