Klaverjasvereniging Lelystad '68 bestaat een halve eeuw

Lelystad - Klaverjasvereniging Lelystad ’68 bestaat 50 jaar. Wethouder John van den Heuvel heeft de jubilerende vereniging gefeliciteerd en een cheque ter waarde van 500 euro overhandigd aan de voorzitter van de vereniging, B. de Kromme.

De receptie werd gehouden in verzorgingshuis De Hoven en muzikaal ondersteunt door Javi Escalera.

Klaverjasvereniging Lelystad ’68 heeft al jaren een kaartavond op de vrijdagavond. De avonden staan bekend om hun gezelligheid en zorgen voor vele sociale contacten. In juli, aan het einde van het klaverjasseizoen, worden de bekers en de wisselbeker uitgereikt aan de leden die geëindigd zijn op de eerste, tweede en derde plaats.

39 leden

De vereniging heeft op dit moment 39 leden en de gemiddelde leeftijd van de leden is boven de 70 jaar. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden, maar dat valt in de huidige digitale tijd niet mee. Dit is overigens een landelijk probleem voor alle klaverjasverenigingen. 

'Een spel dat mensen verbindt'

Wethouder John van den Heuvel: 'De klaverjasvereniging bestaat 50 jaar en dat is bijna net zo oud als de stad zelf. Dat is bijzonder en het zou jammer zijn als er geen nieuwe leden bij komen. Klaverjassen is een spel dat niet alleen gezelligheid biedt maar ook vraagt om slimme ‘strategische’ keuzes. Het is een spel dat mensen verbindt, zorgt voor sociale contacten en goed is voor de hersens. Ik hoop dan ook van harte dat de vereniging nog jaren blijft bestaan'.