Vierde Kajuit Sessie is binnen een dag uitverkocht

Lelystad - Vorige week donderdag werd bekend dat de Ierse singer-songwriter Mick Flannery op vrijdag 11 mei optreedt in de kajuit van de Batavia. Deze vierde Kajuit Sessie is nu al uitverkocht.

De samenwerking tussen Poppodium Underground en Batavialand is een ongekend succes, ook de eerste drie optredens tijdens deze sessies in 2018 zijn al uitverkocht.

Intieme optredens

Na het succes van de Kajuit Sessies vorig jaar - alle sessies waren uitverkocht - gaan deze bijzondere akoestische concerten in de kajuit van VOC-schip Batavia ook in 2018 door. Het zijn intieme optredens van kwaliteitsartiesten op een zeer bijzondere en exclusieve plek. Per optreden is er ruimte voor slechts 25 bezoekers.

Veelzijdige singer-songwriter

De Ierse singer-songwriter Mick Flannery onderscheidt zich van zijn vele collega’s door zijn veelzijdigheid: soms klinkt hij als Tom Waits, dan weer als David Gray, maar altijd als Mick Flannery. 

Zelf noemt hij ook Kurt Cobain als invloed - Flannery besloot muzikant te worden nadat hij de MTV Unplugged-special van Nirvana had gezien. 

Geen doorsnee albums

Als tiener luisterde hij echter ook naar Tom Waits, Bob Dylan, Joni Mitchell, Van Morrison en Jim Croce. Zijn albums, vijf stuks inmiddels, zijn nergens doorsnee. Het ene nummer kan lekker rocken en bijna bluesy zijn, het andere is een echte folksong.

Rauwe en doorleefde liedjes

De rode draad in de rauwe en pure liedjes van Mick Flannery is de prachtig doorleefde stem van de Ier. Zijn talent voor songwriting werd bevestigd toen hij op negentienjarige leeftijd als eerste muzikant van Ierse afkomst ooit de International Songwriting Competition won in Nashville. 

In zijn thuisland heeft Flannery al twee nummer-1 albums op zijn naam staan en dubbel platina.