Definitieve uitslag Noordoostpolder: CDA weer grootste; PvvP verdwijnt van toneel

Emmeloord - Bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag is het CDA de grootste partij gebleven al leverden de Christen Democraten in de polder wel een zetel in. Dit blijkt uit de difinitieve uitslag die vrijdag bekend is gemaakt.

De partij is in de nieuwe raad met zes personen vertegenwoordigd. De ChristenUnie-SGP behoudt 5 zetels en de Politieke Unie krijgt er een bij waardoor het op 4 komt. Dat geldt ook voor de VVD die winst noteren met een vierde zetel. ONS handhaaft zich met 3 zetels, terwijl de SP een zetel moet opgeven en met twee leden in de raad vertegenwoordigd is. De PvdA en GroenLinks die in de vorige raad nog samenwerkten wonnen nu ieder een zetel en komen beide met twee zetels in de raad. D66 verliest een zetel en houdt een zetel over. De PvvP heeft haar enige zit in de raad verloren en heeft laten weten dat de partij ophoudt te bestaan.

De nieuwe raad die woensdag 28 maart wordt geïnstalleerd ziet er als volgt uit:

CDA: Marian Uitdewilligen, Luttelgeest; Johan Goos, Emmeloord; Maayolein Goelema, Emmeloord; Frans van Erp, Emmeloord; Gonny Schot, Luttelgeest; Theo Groen, Emmeloord.

ChristenUnie-SGP: Anjo Simonse, Emmeloord; Gerda Knijnenberg-Alblas, Emmeloord; Sjoerd de Boer, Tollebeek; Tobias van Dijk, Emmeloord; Hendrik Jan Lambregtse, Emmeloord.

Politieke Unie: Wiemer Haagsma, Marknesse; Toon van Steen, Emmeloord; Mark Dieleman, Emmeloord; Anja Heerspink, Emmeloord.

VVD: Hans Wijnants, Emmeloord; Ellen Lindenbergh, Emmeloord; Jasper van Os, Emmeloord; Bouke Wielenga, Luttelgeest.

ONS: Berthoo Lammers, Emmeloord; Sacha Werkman, Emmeloord; Bert Jan Aling, Emmeloord.

SP: Tjitske Hoekstra, Rutten; Denise van Sluijs, Emmeloord

PvdA: Rien van der Velde, Emmeloord; Heleen Wijnhoud, Emmeloord.

GroenLinks: Hylke Hekkenberg, Kraggenburg; Sandra Schrijver, Rutten.

D66: Wim van Wegen, Bant