Lelystad draagt half miljoen euro bij aan toeristische ontwikkeling Marker Wadden

Lelystad - De gemeente Lelystad draagt 500.000 euro bij aan de aanleg van recreatieve voorzieningen op de Marker Wadden.

Passantensteiger en afmeervoorzieningen

Met deze subsidie worden een passantensteiger en afmeervoorzieningen gerealiseerd, zodat zowel grote schepen als recreatievaart kunnen aanmeren. Verder wordt een aantal voorzieningen, zoals het havenkantoor en het toiletgebouw, vergroot en krijgt de riolering een verhoogde capaciteit. Hierdoor kunnen meer bezoekers ontvangen worden.

Belangrijke stap

'Met deze werkzaamheden wordt er een belangrijke stap gezet in het uitvoeren van het toeristische beleid. Het doel van dit beleid is de versterking van de Lelystadse economie en het vergroten van de aantrekkelijkheid van de stad. De Marker Wadden is in het netwerk aan toeristische gebieden een van de parels waar men door de ontwikkeling van de voorzieningen ook deze nieuwe natuur kan bezoeken', aldus wethouder Ed Rentenaar.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Eerste eiland vanaf september 2018 open voor bubliek

Het project Eerste fase Marker Wadden is het initiatief van Natuurmonumenten om, met de realisatie van een groep van (vooralsnog vijf) eilanden, de natuur- en waterkwaliteit van het Markermeer te herstellen en tegelijkertijd een plek te creëren waar mensen welkom zijn om van de natuur te genieten. Het eerste eiland is in 2016 in ruwbouw aangelegd, de andere vier zijn in 2017 aangelegd. Het eerste eiland wordt in 2018 afgerond en voorzien van de benodigde recreatieve voorzieningen. Het is de bedoeling om het eerste eiland vanaf september 2018 permanent open te stellen.