Bibliotheekboom geplant in Bultpark

Lelystad - Op 13 oktober bestond de bibliotheek in Lelystad 50 jaar en hoe kun je zo’n moment nu beter markeren dan met een duurzame mijlpaal? Deze mijlpaal is er op vrijdag gekomen in de vorm van een prachtige hoogstampeer in het Lelystadse Bultpark.

De boom draagt vruchten en staat in het hart van de Lelystadse samenleving. Daarmee draagt deze boom uit wat ook de bibliotheek wil uitdragen. Bij de hoogstampeer komt een bordje met de tekst: ‘FlevoMeer Bibliotheek, Een leven lang leren, 13 oktober 2017.’

De boom met het naambordje werd onthuld door regiomanager Henk van Strien van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Peter Kouwenhoven, lid van stichting Bultpark en secretaris van IVN natuureducatie.

Focus op maatschappelijke betekenis

'FlevoMeer Bibliotheek focust op maatschappelijke betekenis, in het hart van de samenleving. Een bijdrage in de vorm van een boom aan het Bultpark vonden wij dan ook een mooie manier om ons jubileum op een zichtbare en duurzame wijze te markeren', aldus Henk van Strien. 'Net zoals de boom vruchten draagt, zo hoopt de bibliotheek ook vruchten te dragen bij haar bezoekers in de vorm van kennis en ontwikkeling. Hoewel de samenleving zich in hoog tempo heeft ontwikkeld, is de bibliotheek nog net zo belangrijk als voorheen. De focus is verschoven van collectie naar connectie'.

Bijzondere bomen

In Lelystad zijn inmiddels heel wat bijzondere bomen te vinden. Bomen met een verhaal daarachter. Deze bomen werden door Stichting Bultparkcomité verzameld en gebundeld in het boekje Bijzondere bomen in Lelystad. Ook de hoogstampeer van FlevoMeer Bibliotheek heeft een plekje gekregen in deze bundel.