Stationsplein
Door Kees Bakker

Debat

Dronten - Burgemeester Aat de Jonge beklaagde zich donderdag in de wekelijkse persbijeenkomst over een verkiezingsdebat dat bij de Ondernemersvereniging De Driehoek is gehouden. Hij deed dat 'desgevraagd', nadat ik hem daar vragen over had gesteld.

Op het debat was op een gegeven moment niet op het scherpst van de snede gedebatteerd, maar was het wel een staaltje ‘gemeentebashen’ geworden. De Jonge was er zelf niet bij, maar had dat later te horen gekregen van ambtenaren die er wel bij waren en zich er ongemakkelijk bij hadden gevoeld.

Nu was ik er ook niet bij, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Je kunt niet zeggen dat de gemeente Dronten niet investeert in haar ondernemers. Werkgroepen, overleggen, ondernemers die worden betrokken bij plannen en beleid, de gemeenteraad die met ondernemers in gesprek gaat, men doet haar best. Bovendien laat De Jonge geen enkele gelegenheid schieten om te zeggen hoe trots hij is, in algemene zin of in het bijzonder, op de Dronter ondernemers.

Als er dan op een debat toch weer ingehakt wordt op de gemeente, en er nota bene met een fictief voorbeeld wordt ‘aangetoond’ dat de gemeente toch maar slecht bereikbaar is voor ondernemers, is dat wel een beetje gemakkelijk scoren. En dat verdienen zijn ambtenaren niet, vond De Jonge. Waarvan akte.