Fazantendreef wordt op 22 maart geasfalteerd

Dronten - Door de weersomstandigheden liggen de werkzaamheden aan de Fazantendreef in Dronten nog steeds achter op schema, meldt de gemeente op vrijdag. 'Mede door de lage temperaturen was het niet mogelijk om de asfalt-toplaag te draaien'.

De gemeente verwacht dat in week 12 (19 tot en met 23 maart) de werkzaamheden nabij de kruisingen met De Boeg en De Fazant weer opgepakt kunnen worden. 'Op 22 maart willen we de toplaag aanbrengen'.

Op donderdag 22 maart vanaf ongeveer 7.00 uur tot 15.00 uur is de doorgaande weg Fazantendreef, vanaf de eerste afslag De Fazant tot en met de eerste afslag van de Langstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer. De in- en uitgang van De Fazant (ter hoogte van De Boeg) en kruising met De Boeg worden volledig afgesloten. 'We willen deze dag de toplaag van asfalt draaien en de belijning aanbrengen, als het weer het toelaat'.

Na deze week voert de gemeente nog op diverse locaties kleine (straat)werkzaamheden uit. 'Maar dit willen we zoveel mogelijk uitvoeren zonder afsluitingen'.

Eind april/begin mei staan de volgende werkzaamheden op de planning:

  • Het asfaltfietspad langs De Fazantendreef tussen De Boeg en De Oost vervangen voor een betonnen fietspad.
  • Straatwerk aanpakken bij de beide ingangen van wijk De Fazant.
  • Drie bushaltes voorzien van een betonnen rijbaan.
  • Aanpassen fietsoversteek bij tweede afslag Langstraat.