Sponsorinkomsten Seabottom Jazzfestival lopen terug

Lelystad - Ondanks een trouw publiek en trouwe sponsoren kampt het Seabottom Jazzfestival in Lelystad met teruglopende sponsorinkomsten.

‘De stichting is volledig afhankelijk van sponsoring en kaartverkoop; daarmee worden alle inkomsten ook volledig gebruikt voor het neerzetten van het festival. Helaas zien we onze sponsorinkomsten steeds meer teruglopen’, aldus Marc Stiemer, voorzitter van de organiserende Stichting Jazz-i.

Zonder hoofdsponsor

Zo zit het festival al een paar jaar zonder hoofdsponsor. Striemer: ‘Zonder deze inkomsten is het bijna niet mogelijk om een festival met een mooi programma neer te zetten’. De voorzitter doet een oproep aan nieuwe bedrijven die zich in Lelystad hebben gevestigd. ‘We hopen dat ook deze bedrijven zich willen verbinden aan zoiets moois als het jazzfestival van Lelystad, dat een ware traditie kent’.

Artist in Residence

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie van vorig jaar. Toch is besloten om het dit jaar anders te gaan doen. Stiemer: ‘Dit jaar willen we met een Artist in Residence werken. Benjamin Herman (saxofonist en één van Nederlands bekendste en populairste jazzmuzikanten) zal als een rode draad door het programma lopen en met verschillende artiesten samen spelen. Daarnaast is er dit jaar meer te beleven dan alleen de muziek’.

De organisatie hoopt hiermee de mensen een complete festivalbeleving mee te kunnen geven. ‘Maar wel alles in de sfeer van jazz natuurlijk! Want we blijven wel een jazzfestival’, roept de voorzitter.

Eén avond

Wat ook nieuw is dit jaar, is dat het festival op één avond wordt gehouden in plaats van de gebruikelijke twee avonden. Wel start deze avond eerder dan men gewend was, namelijk om 17.00 uur.

Wilt u het Seabottom Jazzfestival sponsoren? Meer weten over de mogelijkheden en de verschillende sponsorpakketten? Neem dan contact op met de organisatie via: www.seabottom-jazzfestival.nl