Gemeente Lelystad houdt open huis met politieke markt

Lelystad - De gemeente Lelystad houdt zaterdag 17 maart een open huis in het stadhuis. Er worden onder meer rondleidingen verzorgd en ook zijn alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen aanwezig op een politieke markt.

Veel ruimtes in het stadhuis zijn normaal niet openbaar toegankelijk. Op 17 maart kan, onder begeleiding van een gids, wel een kijkje worden genomen in zulke ruimtes, zoals de bestuursvleugel, de raadzaal en de trouwzaal.

In de hal van het stadhuis zijn verschillende organisaties aanwezig, die informatie verstrekken over ontwikkelingen en mogelijkheden op diverse terreinen in Lelystad. Op het Stadhuisplein is muziek en een springkussen.

Politieke markt

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart presenteren alle politieke partijen die in Lelystad deelnemen, zich tijdens het open huis op een politieke markt. Bezoekers kunnen met de kandidaten in gesprek gaan en ook is het mogelijk de lokale stemwijzer in te vullen. In de raadzaal verzorgt Radio Lelystad een lijsttrekkersdebat, ook deze is openbaar te bezoeken.

Stadstoer

Tussen 11.30 en 15.00 uur biedt de gemeente een gratis stadstoer aan. Bussen met een gids rijden langs interessante en belangrijke plekken in Lelystad (vol = vol). De verzamelplek voor de stadstoer en rondleidingen wordt in het stadhuis ingericht.

Het open huis duurt van 11.00 tot 15.00 uur.