Routes Tulpenroute Flevoland zijn gereed

Dronten - De routes van Tulpenroute Flevoland zijn gereed. Vrijwilligers hebben de routes uitgezet en uitvoerig getest.

‘De autoroutes zijn dit jaar korter en er zijn meer bedrijven langs de weg die activiteiten organiseren of hun deuren openen voor bezoekers. Er is dus veel meer te beleven’, zegt bestuurslid Coby Dekker-van den Berg enthousiast.

Promotie buitengebied Flevoland

Het bestuur van Tulpenroute Flevoland is blij dat veel bedrijven en organisaties hun activiteiten aansluiten op de Tulpenroute. ‘Een van onze doelstellingen is het buitengebied van Flevoland te promoten. Ons gebied is 50 jaar en wordt steeds karakteristieker. Dit laten wij graag aan de tulpenliefhebbers zien'.

De grootste tulpenprovincie van Nederland

In Flevoland hebben we zo’n 5.000 hectare aan tulpenvelden. Dit is ongeveer 45 procent van de tulpenteelt in Nederland. Daarmee zijn we de grootste tulpenprovincie van Nederland. De organisatie, die vorig jaar 50.000 bezoekers wist te noteren, hoopt dat de tulpen ook dit jaar weer veel liefhebbers uit binnen- en buitenland zullen trekken.

 

Vanaf 10 maart zijn de verschillende auto-, fiets- en wandelroutes te downloaden op de website van Tulpenroute Flevoland. Half april, wanneer de bloemen naar verwachting tot bloei komen, worden de wegen bewegwijzerd.