Supermarkten aangesproken op afsluiting slijterij

Dronten - De gemeente heeft twee supermarkten in Dronten aangesproken op de afsluiting van de slijterij in de supermarkt.

Op grond van de Drank- en Horecawet moet een slijterij in een supermarkt zijn afgesloten van de rest van de winkel als er geen leidinggevende van de supermarkt aanwezig is. Klanten van de supermarkt kunnen zich dan melden bij de servicebalie als ze een aankoop willen doen in de slijterij, waarna een leidinggevende van de supermarkt met hen meeloopt en de slijterij van het slot haalt.

Klaphekje zonder slot

Bij twee van de vier supermarkten met een slijterij in Dronten is dit goed geregeld, bij twee andere supermarkten is er slechts sprake van een klaphekje tussen de winkel en de slijterij, waar bovendien geen slot op zit. Volgens de wet mag dat niet.

Andere interpretatie

De supermarkten zijn daarop attent gemaakt, maar interpreteren de wet anders. De gemeente heeft hen desondanks aangesproken op de lacune. Mocht het namelijk tot een rechtsgang komen, dan blijkt volgens de gemeente uit eerdere uitspraken van de Raad van State dat de betrokken supermarkten alsnog maatregelen moeten nemen.