Kick-off van het Lelystadse Spektakel

Lelystad - De kick-off van het Lelystadse Spektakel vond zaterdagmorgen plaats in Theater Posa. Dit gebeurde met een eerste scriptlezing van 'Zilte zee, zoete dromen' en het showen van het decor dat in juni in het Zilverpark is te zien.

In juni is de eerste editie van het Lelystadse Spektakel, een initiatief van Lelykracht. Een voorstelling in de openlucht gemaakt voor en door Lelystedelingen. Jong en oud, professionals, amateurs en vrijwilligers.

Lely daalt neer van zijn zuil

De eerste editie vindt plaats in het Zilverpark. Geloof het of niet: Cornelis Lely daalt neer van zijn zuil. Al wandelend door het park ontmoet hij diverse Lelystedelingen: rijk en arm, binnenlanders, buitenlanders, Amsterdammers en Purmerendhaters, werkers en werklozen, wildplassers en witwassers. Ieder met hun eigen verhaal.

Totaaltheater

De voorstelling begint bij het ontstaan van Lelystad op het Werkeiland en gaat door tot en met de uitbreiding van Lelystad Airport. Het Lelystadse Spektakel is een totaaltheater met muziek, zang en spel; en met dans in de hoofdrol.

Dit theaterspektakel moet een tweejaarlijks evenement worden waar heel Lelystad zich bij betrokken voelt.

Kijk hier voor meer informatie.