Projectgroep '50 van 50' gaat enthousiast van start

Lelystad - In het kader van 50 jaar Lelystad heeft Lelykracht de projectgroep '50 van 50' in het leven geroepen. Deze vijftig uitverkoren Lelystedelingen gaan aan de slag met leuke projecten voor alle inwoners, die bijdragen aan de ontwikkeling van de stad.

Afspiegeling van de Lelystadse samenleving

Op woensdag 7 februari was de aftrap en kwam dit vijftigtal bij elkaar in Wijkcentrum Zuiderzee. Deze ‘50 van 50’ vormen een zo goed mogelijke afspiegeling van de Lelystadse samenleving: jong en oud, met diverse sociale en maatschappelijke achtergronden. Iedere Lelystedeling zal zich in minimaal één van hun herkennen.

Brainstomen

Afgelopen woensdag stond in het teken van kennismaken met elkaar en met Lelykracht. Projectleider Willie Goorsenberg van Welzijn Lelystad en Lelykracht-bestuurder en directeur van FlevoMeer Bibliotheken Jan Gommer gaven korte presentaties over Lelykracht in het algemeen en de ‘50 van 50’ in het bijzonder. Daarna verdeelde de groep zich in kleinere groepjes om te brainstormen. Er kwamen diverse onderwerpen aan bod: Is er genoeg te doen in Lelystad? En hoe kom je er eigenlijk achter dat er iets te doen is? Waar ben je trots op in je stad?

Trots op grote diversiteit aan culturen

Uit de gesprekken aan tafel kwam naar voren dat de Lelystedeling trots is op het feit dat hij in een stad woont waar zo’n grote diversiteit aan culturen is en waar zich zoveel initiatieven ontplooien. Samen werd vervolgens gesproken over mogelijke nieuwe projecten op gebied van cultuur, sport en welzijn en wat er in communicatie moet veranderen om de hele stad te bereiken.

De volgende bijeenkomst is op 7 maart.

Kijk voor meer informatie op de website van Lelykracht.